onderwijs
onderwijs
onderwijs
onderwijs
onderwijs
onderwijs
onderwijs
onderwijs
onderwijs
onderwijs
onderwijs
onderwijs

Fantasie stimu­leert kinderen!

In onze hectische en dynamische wereld ligt een enorme (prestatie)­druk op het onderwijs. Van zowel leer­krachten als leerlingen wordt veel verwacht. Er is letterlijk en figuurlijk weinig speel­ruimte meer in de dagelijkse les­programma’s, waardoor de fantasie van de kinderen nauwelijks meer gestimuleerd wordt.

Het is belangrijk om de fantasie te blijven stimuleren!

Hier ligt voor het onderwijs een enorme uitdaging!

Dat is dood­zonde als je beseft hoe ongelooflijk krachtig onze fantasie is. Het stelt ons in staat om nieuws­gierig en creatief te zijn op manieren die we nog niet eerder hebben over­wogen. Fantasie overtreft daar­mee logische kennis, simpel­weg omdat kennis beperkt is tot wat momen­teel bekend en begrepen wordt. En fantasie reikt vele malen verder dan het bekende.

Jonge kinderen hebben van nature een levendige fantasie, maar naarmate onze maat­schappij afhan­kelijker wordt van techno­logie, toegang tot scherm­tijd en verschillende gadgets, lopen we het gevaar dat de actieve verbeeldings­kracht van onze kinderen vermindert.

Hier ligt voor het onderwijs een enorme uitdaging!

Een bomvolle lesdag

Zeker na de Corona-crisis zijn de lesdagen op school meer dan gevuld. Er moet zoveel gebeuren en er is vaak weinig tijd.
Dit legt een druk op zowel de leer­krachten als de kinderen.

Luisteren naar een verhaal kan een mooi rustmoment zijn op zo'n drukke dag.
De kinderen kunnen even ontspannen en de fantasie wordt tot leven gebracht om te ontspannen en de fantasie tot leven te brengen.

Een meditatief luisterverhaal helpt de kinderen om tot rust te komen en te ontspannen.

Als verhalen­vertelster heb ik inmiddels al duizenden kinderen mee­genomen naar een wereld vol fantasie.
Ik krijg vaak van leer­krachten te horen dat ze zich verbazen over de rust en de ont­spanning tijdens de voor­stelling. Hoe prachtig het is om te zien hoe de kinderen in het verhaal opgaan en hoelang ze er daarna nog over doorpraten.

Ik heb speciaal voor het onderwijs twee meditatieve luisterverhalen gemaakt (voor onderbouw en bovenbouw)
In de luisterverhalen wordt de fantasie van de kinderen aangesproken en neem ik ze mee naar een eigen plek waar ze even helemaal zichzelf kunnen zijn.

Je ontvangt tevens de tekst van de twee verhalen, zodat je de meditatie ook zelf in de klas kunt doen en naar behoefte kunt aanpassen.

Ambassadeur van de Fantasie
Het hoofd wordt leeg­gemaakt, waardoor de kinderen zich weer op kunnen laden en met her­nieuwde energie aan de gang kunnen.
Ambassadeur van de Fantasie
De fantasie van de kinderen wordt geprikkeld.
Ambassadeur van de Fantasie
De hersenen komen in een andere ‘stand’ te staan, waardoor ze meer open­staan voor een andere manier van kijken en denken. Dit werkt heel verfrissend.
Ambassadeur van de Fantasie
Als leer­kracht krijg je een kijkje in de fantasie van een kind en dat levert waarde­volle infor­matie op. In zijn fantasie laat een kind zien wie hij is en waar zijn talenten liggen.

Een reis door de wereld van de fantasie

Onze fantasie is een uniek eigenschap dat we moeten koesteren. Iedereen heeft fantasie, want die hebben we in onze kinderjaren ontwikkeld. Alleen zijn de fantasieverbindingen in onze hersenen vaak ondergesneeuwd.
Goed nieuws. Je kunt die verbindingen weer activeren.

In het gratis E-book 'Een reis door de wereld van de fantasie' lees je daar meer over. Je wordt mee­genomen naar de krachtige en fascinerende wereld van de fantasie.

Hoe werkt fantasie eigenlijk, hoe ontwikkelt het zich en waarom is het zo belangrijk voor ons? Welke belangrijke dimensie voegt de fantasie toe aan ons leven?

Er wordt aandacht besteed aan de eigen fantasie­ontwikkeling en nog veel meer.

Het staat vol met informatie, tips en trics.

Je ontvangt hierbij nu tijdelijk GRATIS het verhalenpakket Toeloeloe en Harrie in Nederland: 32 korte en fantasievolle voorleesverhaaltjes over de vriendjes Toeloeloe en Harrie

Laat je gegevens achter en ga van start!

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging en de links naar de luister­verhalen in je mailbox. Daarna zullen we je op de hoogte houden van nog meer inspi­ratie. Je kunt je altijd uitschrijven.
Thank you! Your submission has been received!
Error! Please try again.

Workshops en teambuilding

Om leer­krachten in het onder­wijs te onder­steunen vanuit het element van de fantasie, heeft de Ambassadeur van de Fantasie verschillende workshops ontwikkeld, waarbij de fantasie centraal staat.

In de workshop Beeldend vertellen leer je de kneepjes van de kunst van het vertellen.
Kinderen zijn dol op het luisteren naar verhalen. Het creëert rust en ont­spanning en prikkelt de fantasie.
Kies er eens voor om een verhaal te vertellen in plaats van voor te lezen. Als verteller heb je meer contact met de kinderen en kun je inspringen op wat er op dat moment gebeurt in de klas.
Het maakt je vrijer, omdat je je niet aan (de veiligheid van) de tekst hoeft te houden en geeft je de mogelijk­heid om te impro­viseren. De kinderen hangen aan jouw lippen!

In deze work­shop leer je door middel van ver­schillende leuke oefe­ningen een techniek om jouw hoofd in de 'fantasie­stand' te zetten om van daaruit een (bestaand) verhaal te vertellen. Deze work­shop is ook erg geschikt als team-uitje.

De Ambassadeur van de Fantasie biedt Teambuilding-programma’s waarbij de fantasie centraal staat. De programma’s worden in overleg met jou op maat gemaakt.
Daarnaast geeft zij ook lezingen over het belang en de kracht van de fantasie aan ouders en leerkrachten.

Neem gerust eens contact op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Contact

Daarnaast brengt het verbinding! Het maakt van het gezin een team. Een team dat alle woelige zeeën kan bevaren!

Laat je gegevens achter en ga van start!

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging en het E-book in je mailbox. Daarna zullen we je op de hoogte houden van nog meer inspiratie. Je kunt je altijd uitschrijven.
Thank you! Your submission has been received!
Error! Please try again.

Interviews en Blog artikelen: